Aquademica

Conferința Aquademica pe tema siguranței apei în mediul rural

Joi, 23 aprilie la Timișoara, începând cu ora 10.00, în clădirea Aquademica din cadrul stației de epurare Stan Vidrighin (str. Păstorilor nr.1) va avea loc conferința regională de încheiere a proiectului Concepte de siguranța apei potabile destinate zonelor rurale ale României și Macedoniei”. Proiectul a fost desfășurat de Fundația Aquademica în parteneriat cu Asociația WECF (Women in Europe for a Common Future) și JHR (Jurnalits for Human Rights), cu sprijinul operatorului regional de apă și canal, societatea Aquatim Timișoara.

Prezentările din cadrul conferinței vizează aspecte legate de problematica apei potabile, a apei uzate și a sistemelor sanitare specifice mediului rural, urmărind implicit promovarea tratării cu responsabilitate a problemelor de protecție a mediului. În cadrul conferinței vor mai fi prezentate și compendiul „Planuri de siguranță a apei și a sistemelor sanitare pentru comunități rurale” ce cuprinde informații teoretice de specialitate și un ghid de elaborare a unui asemenea plan la nivel local precum și un volum destinat educației de mediu în școli, respectiv implicării elevilor în realizarea planurilor de siguranță a apei.

Evenimentul se va desfașura cu participarea echipei de proiect, a reprezentanților partenerilor proiectului, a experților implicați în proiect, a reprezentanților administratiei publice locale din comunele în care s-a desfășurat proiectul, precum și a Consiliului Județean Timiș.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului puteți găsi în programul anexat.