Aquademica

Aquademica Junior

Aquademica Junior – un nou program, marca Aquademica, dedicat copiilor

 

Fundaţia româno-germană Aquademica a lansat, în 2014, un nou program educaţional, sub titulatura Aquademica Junior, destinat copiilor şi centrat pe tot ceea ce înseamnă implicarea celui mai tânăr, celui mai activ şi de perspectivă segment de populaţie.

Aquademica Juniorse defineşte drept zona de confort a copiilor dornici să cunoască amănunte despre apă, despre oamenii care lucrează cu ea, despre companii şi părţi din ele, specializate în captarea, tratarea şi transportarea apei, de la surse la utilizatori, deci şi la ei.

Aquademica Junior include proiecte inedite, cum ar fi vizite în staţiile de tratare sau epurare, ore în şcoli, susţinute de către specialiştii Aquatim şi Aquademica, editarea de broşuri şi cărţi educative, includerea copiilor în orice proiect local, regional sau chiar european, care îi va viza, sau li se va potrivi.

 

Săptămâna Altfel – primul proiect Aquademica Junior!

 

Aquademica Juniors-a lansat oficial, în plină primăvară, cu prima sa acţiune, dedicată, evident, celor mici, numită Săptămâna Altfel, ce s-a desfăşurat în 10 şi 11 aprilie.

Toţi copiii, dornici să viziteze Staţia de epurare Stan Vidrighin, au fost primiţi, cu braţele deschise, de către întreg personalul staţiei, au fost în centrul atenţiei, timp de două zile şi s-au simţit minunat, după cum ne-au povestit şi scris în cartea de oaspeţi!

Li s-au arătat utilajele şi întreg procesul tehnologic, de pe cele 23 de hectare, iar ghizii noştri le-au explicat, în amănunt şi pe înţelesul lor, ce se întâmplă cu apa murdară din staţie şi cum devine ea, din nou, curată.

Aquademica Junior va continua cu acţiuni noi şi inedite.