Aquademica

Apă uzată

Clubul specialiştilor în epurare

Sub egida Fundaţiei Aquademica, în primăvara acestui an, la Timişoara, s-a desfăşurat prima întâlnire punctuală a specialiştilor ce lucrează în domeniul epurării apelor uzate, din întreaga ţară. Iniţiativa fundaţiei vine într-un moment mai mult decât potrivit, odată ce condiţiile meteo s-au schimbat radical, iar epurarea lucrează cu motoarele pornite la maxim. De la Constanţa la Timişoara, din Moldova în Oltenia, specialiştii în epurare se confruntă cu aceleaşi probleme, au un limbaj comun, proiecte şi perspective de dezvoltare economică unitare.

Staţia de epurare Stan Vidrighin din Timişoara este prima din România, cu o experienţă istorică vastă, cu rezultate certe, cu tehnologie de ultimă generaţie, acum, şi cu planuri de retehnologizare viitoare. Mai mult, Fundaţia Aquademica, prin Aquatim SA, girează construcţia de noi staţii de epurare în judeţul Timiş, pe baza unui proiect european important.

Preşedinta fundaţiei, care este şi şefa Staţiei de Epurare Stan Vidrighin, dr.ing. Elena Săvescu, este convinsă de impactul unor astfel de întâlniri şi de utilitatea unui club serios al specialiştilor în epurare: “Tehnologiile noi atrag după sine provocări noi. Trăim într-o perioadă alertă, în continuă schimbare, cu probleme care apar la tot pasul, care cer soluţii noi şi moderne, în conformitate cu legislaţia europeană. Tocmai de aceea lucrătorii din acest domeniu trebuie să fie familiarizaţi cu tot ceea ce este nou, aceste întâlniri fiind importante pentru toţi cei care au responsabilităţi în conducerea sau gestionarea staţiilor de epurare”.

Clubul specialiştilor în epurare se va reuni periodic, în diverse locaţii din ţară.

Crenguţa Radosav