Aquademica

Fundaţia Aquademica, un nou parteneriat cu profesionişti din Germania

Joi, 23 februarie, la ora 11:00, în Sala de consiliu a Primăriei Timişoara se va semna memorandumul de colaborare între Fundaţia româno-germană Aquademica, al cărei co-fondator este societatea Aquatim şi German Water Partnership, Parteneriatul german al apei. Documentul deschide drumul unei colaborări de lungă durată pentru schimburi de experienţă şi participare la proiecte comune de dezvoltare profesională în domeniul apei.
Evenimentul se va desfăşura în prezenţa primarului Timişoarei, dl. Gheorghe Ciuhandu, a Excelenţei Sale dl. Klaus Christian Olasz, Consul german la Timişoara şi d-lui dr. ing. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim, care vor adresa câteva cuvinte, în deschidere. Înţelegerea va fi parafată la nivelul conducerii executive a celor două organizaţii, pentru GWP fiind prezenţi dl. Stefan Girod şi dl. Peter Köstner, iar din partea Aquademica d-na Monica Isacu şi dl. Mihai Grozăvescu.

German Water Partnership
este o asociaţie de firme, instituţii şi universităţi, sub tutela ministerelor federale ale mediului, economiei, ştiinţei şi cercetării, de dezvoltare şi de externe. Obiectivul asociaţiei este promovarea pe plan internaţional a industriei şi tehnologiei germane de management al apelor. În anul 2009, în cadrul asociaţiei s-a înfiinţat Forumul România, care urmăreşte dezvoltarea unui cadru de colaborare între profesioniştii din cele cele două ţări.
Fundaţia Aquademica, ai cărei membri fondatori sunt operatorul regional de apă şi canalizare Aquatim şi Departamentul de ape uzate de la Primăria München, pune la dispoziţia specialiştilor români din industria apei programe de instruire profesională, cu accent pe latura practică şi beneficiind de aportul unor lectori cu experienţă internaţională. În anul 2011, fundaţia a organizat 14 cursuri şi seminarii, la care au participat peste 350 de cursanţi de la 41 de companii. Un alt domeniu abordat de fundaţie este cel al proiectelor naţionale şi internaţionale având ca obiect gestionarea mediului, în special a apei potabile şi uzate.

Biroul de presă Aquademica
Cristina Borca

Contact: cristina.borca@aquatim.ro, 0743 099 555