Aquademica

Dezvoltare profesională în domeniul managementului deşeurilor

„Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primarul oraşului München, Hep Monatzeder, directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, şi reprezentanţi ai Întreprinderii de Management a Deşeurilor München, Fundaţiei Aquademica şi Retim au semnat un acord de colaborare, luni, 4 februarie, în domeniul protecţiei mediului şi al managementului deşeurilor.

[civicrm component=”event” id=”7″ action=”info” mode=”live”]

 

„E un parteneriat excelent. Un număr important de specialişti de la Aquatim au beneficiat de stagii de perfecţionare la München. Pe de altă parte participanţi au urmat cursuri aici în Timişoara cu lectori din München. Germanii au donat Aquatimului un număr important de staţii de modelare a proceselor de epurare a apelor uzate. Pe viitor dorim să continuăm tot ce s-a făcut până acum şi să extindem preocupările chiar cu activităţi de cercetare, programe de studii şi a cooptat şi societatea Retim. Asociaţia Aquademica a organizat toate aceste acţiuni”, a spus Robu.

Prin semnarea acordului, partenerii îşi declară intenţia de a colabora în domeniul managementului deşeurilor, contribuind astfel la protecţia mediului. Partenerii sunt interesaţi de a stabili legături între companiile şi instituţiile de profil, oferind experţilor români posibilitatea de specializare în cadrul unor programe de dezvoltare profesională din Germania.

Obiectivele Aquademica sunt: dezvoltarea de proiecte naţionale şi internaţionale, având ca obiect gestionarea protecţiei mediului, în special a apei uzate şi potabile; promovarea tehnologiilor moderne în domeniul managementului apei şi atragerea de noi membrii – institute de cerecetare, firme de profil, interesate de dezvoltarea profesională şi de transfer de inovaţie tehnologică.”
Sursa: www.ziuadevest.ro.

Ştiri din aceeaşi categorie, pe următoarele site-uri: