Aquademica

Concursul “Stan Vidrighin” ediția a III-a

Instalatorii din toață țara sunt invitați să se instaleze la Fundația Aquademica și să-și pună în practică măiestria cu ocazia celei de-a treia ediții a concursului de meserii „Stan Vidrighin”.

Când şi unde va avea loc?

Concursul va avea loc în perioada 4-5 octombrie 2017, pe o platformă amenajată în cadrul Staţiei de epurare „Stan Vidrighin” din Timişoara.

Cui se adresează ?

Este un concurs de meserii adresat echipelor de instalatori de la companiile de apă. Echipa este formată din 2 instalatori echipaţi corespunzător (salopetă, vestă etc.), respectând instrucţiunile de protecţia muncii. Se acceptă participarea mai multor echipe din cadrul aceleiași companii.

În ce constă concursul ?

Fiecare echipă de instalatori trebuie să parcurgă 3 probe:

  • efectuarea unui branşament folosind o tehnologie nouă, fără șuruburi, pe o conductă aflată sub presiune;
  • efectuarea unui racord de canal;
  • depistarea branșamentelor ilegale.

Piesele și echipamentele necesare pentru parcurgerea celor trei probe vor fi puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori. Fiecare probă trebuie executată respectând normele de protecţie a muncii. Participanții trebuie să fie dotați cu echipamentul propriu de protecție a muncii (salopetă, jachetă, bocanci, cască, ochelari, mănuși).

Cum puteți câştiga ?

Prima condiţie este să participați, apoi să parcurgeți probele în cel mai scurt timp și cu maximă acuratețe. Prin simpla participare veți câştiga, cu siguranță, o experienţă de neegalat.  Comunicarea între participanți și între participanți și traineri reprezintă principalul pilon al metodelor de instruire folosite, în general. Ponderea activităților este 80 % aplicații practice și
20 % teorie.

De ce să participați ?

Premiul cel mare este, bineînțeles, ținta tuturor participanților, la orice competiție. Însă, trebuie luate în considerare şi celelalte beneficii:
– perfecţionarea cunoştinţelor de specialitate, aptitudinilor şi deprinderilor specifice meseriei, necesare în activitatea de instalatori pe reţelele de apă;

– evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie a echipelor din cadrul operatorilor regionali de alimentare cu apă şi de canalizare;

– popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare privind intervenţiile pentru efectuarea branşamentelor noi, reabilitări şi reparaţii, reducerea pierderilor şi eficientizarea operării companiilor specializate din tară şi străinătate ;

-extinderea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare dintre echipe similare, ale companiilor de apă din ţară şi străinătate.

Cât costă participarea la concurs? 

Valoarea investiţiei este de 450 lei/persoană. Echipele trebuie să fie formate din 2 persoane. Taxa nu include costurile de cazare, ci doar participarea la eveniment, inclusiv la Conferința Internațională Eco-Impuls 2017 care va avea loc în aceeași locație, în perioada 5-6 octombrie 2017.

Cine sunt organizatorii?

Organizatorii evenimentului sunt Fundaţia Aquademica, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest, Aquatim și Universitatea Politehnica din Timişoara, Detectivii Apei Pierdute. Concursul este susţinut de firmele Aliaxis, HTI și Termo Tools.

Cum vă puteți înscrie? 

Rezervarea locurilor la acest concurs se poate realiza prin completarea tabelului alăturat şi expedierea lui pe adresele: alin.anchidin@aquatim.ro, alin.anchidin@gmail.com sau telefonic, la numărul de telefon 0726 397 519, Alin Anchidin. Termenul limită de înscriere este 29 septembrie 2017. Vor fi acceptate primele 10 echipe care confirmă participarea la concurs.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

PROGRAM CONFERINȚĂ ECO-IMPULS ȘI CONCURS ”STAN VIDRIGHIN”