Aquademica

Webinar – „Trenduri pe piața muncii în sectorul apă”

Fundația Aquademica organizează în data de 04.08.2020, între orele 10.00-11.00, webinarul „Trenduri pe piața muncii în sectorul de apă”, sesiune destinată operatorilor de apă dar și industriei apei. Webinarul prezintă trenduri noi pe piața muncii cum ar fi competențe noi și abilități necesare angajaților. De asemenea, se va pune accent pe trendul digitalizării serviciilor ceea ce înseamnă necesitatea formării de  noi abilități pentru angajați și viitori angajați.

Pentru participare este nevoie de înregistrare prealabilă la următorul link.

Specialiștii din sectorul apei, atât domeniul public și privat, sunt cei care proiectează, construiesc și operează sistemele de infrastructură de apă potabilă, uzată și pluvială. Oamenii care lucrează în sectorul apă au cunoștințe temeinice de chimie, biologie, matematică, mecanică, proiectare, siguranța și securitatea publică, controlul calității, costuri, inginerie și tehnologie etc.

Raportându-ne la provocările globale și la tranziția către un viitor sustenabil, observăm că lucrurile au început să se schimbe din prisma ultimelor trenduri, în sensul că este nevoie de „un nou set de abilități”. Putem vorbi despre abilități sau competențe, într-o abordare personalizată, clasificându-le în două mari categorii: „hard” și „soft”. În această abordare, competențele „hard” se concentrează pe expertiza tehnică tradițională, cum ar fi rezolvarea problemelor tehnice, iar cele „soft” sunt o combinație de abilități personale, sociale, de comunicare, de leadership, abilități de învățare și inovare, de viață și de carieră, la modul general.