Aquademica

Seminar „Managementul apei pluviale”

Fundaţia Româno-Germană Aquademica organizează
în perioada 10 – 11 martie 2016, seminarul
„Managementul apei pluviale”. Locaţia seminarului este sediul Fundației Aquademica, str. Gheorghe Lazăr nr. 11 A, Timișoara.

 Planul general de evacuare a apelor uzate este un instrument indispensabil companiilor de apă uzată, cu ajutorul căruia specialiștii pot analiza „comportamentul de curgere” a apei în rețeaua proprie de canal. Având un astfel astfel de plan, se pot observa blocajele hidraulice și zonele de supraîncarcare a rețelei de canal, respectiv posibilele zone de inundare a unui cartier dintr-o localitate. El stă la baza dezvoltării unei rețele dintr-o localitate, este punctul de plecare pentru întocmirea unei strategii de dezvoltare a localităților, dar și a planului de reabilitare a rețelelor.

Tot cu ajutorul lui se întocmesc scheme de lucru în canal, devieri, etc. El este sistemul de bază a unei exploatări de canal. Informațiile din acest plan fiind digitalizate, el oferă posibilitatea de apelare directă a oricărei informații despre sistemul de evacuare a apei uzate dintr-o localitate.

În cadrul seminarului vor fi prezentate experiențele din München în decursul mai multor decenii și dezvoltarea Planului general de evacuare a apelor uzate în decursul timpului paralel cu evoluția calcului automatizat. De asemenea, se va dezbate necesitatea întocmirii consecvente a unui asemenea plan și consecințele lui asupra tehnicii dar si asupra modalității de bugetare a lucrărilor necesare pentru a avea o rețea conformă cu cerințele europene.

Modurile de calcul ale unei asemenea modelări hidraulice au ajuns deja într-un stadiu atât de avansat, încât se pot preconiza, de exemplu, pe lângă cele sus enumerate și cantitățile de apă uzată deversată, dar și încarcarea ei în efluent.

Lector:

dipl. ing. Peter Köstner – director departament în cadrul Departamentului de Evacuare și Epurare a Apelor Uzate, al Primăriei Tehnice München.

Click aici pentru descarcarea formularului de participare.