Aquademica

În condiții de criză, credem că este important să ne informăm din surse sigure, credibile și cu autoritate în domeniul lor de activitate. Tocmai de aceea ne-am îndreptat atenția către Germania, țară recunoscută pentru seriozitate și pentru maniera disciplinată de abordare în toate domeniile.

Astfel, Fundația Aquademica vă recomandă o platformă ce conține o serie de recomandări și de măsuri propuse (sau deja implementate) de operatorii de sisteme de canalizare din această țară. Puteți accesa platforma de la următorul link: https://www.komnetabwasser.de/blog/corona-krise-abwasserbetriebe-teilen-arbeitshilfen/. Pentru cei care nu cunosc limba germană, conținutul se poate traduce  direct din browser (vezi ).

Pot fi descărcate o serie de documente importante ce țin de măsurile de protecție luate de operatorii de canalizare din Germania în lupta cu această pandemie:

  • Plan de măsuri în 5 puncte împotriva COVID-19 pentru operatorii de canalizare;
  • Exemplu de planificare a turelor pentru personalul operativ, pe perioada crizei generate de COVID-19;
  • Exemplu de cooperare între operatori diferiți pe perioada crizei generate de COVID-19;
  • Instrucțiuni pentru personalul operativ.

Fundația Aquademica

Cursuri de formare profesională, furnizarea de consultanţă, iniţierea şi dezvoltarea de parteneriate, organizarea de manifestări ştiinţifice.