Aquademica

Fundaţia Aquademica – soluţia de viitor pentru dezvoltare profesională

Mâine, 26 martie, Aquatim va găzdui lansarea oficială a Fundaţiei Aquademica, rodul parteneriatului încheiat acum patru ani între Aquatim şi departamentul de ape uzate al Primăriei München. Lansarea va avea loc în cadrul unui simpozion internaţional la care vor fi prezenţi operatori de apă şi canalizare din România şi Germania. Cu acest prilej, se va inaugura şi noua clădire a Centrului de competenţă în domeniul apei, de la Staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara, o lucrare recepţionată de curând.

Peter Köstner, director în cadrul departamentului ape uzate, Jörg Schuchardt, director al departamentului alimentare cu apă, şi Volker Pankau, şeful departamentului de reabilitare a canalizării din München vor prezenta aspecte din sectorul lor de activitate, relevante din punct de vedere tehnologic şi organizaţional pentru operatorii de apă şi canalizare din ţară, prezenţi la această manifestare.

Aquademica a luat fiinţă din dorinţa de a crea un centru naţional de perfecţionare profesională în domeniul protecţiei mediului. Protocolul pentru înfiinţarea fundaţiei a fost semnat anul trecut, în 23 martie, iar actul oficial de „naştere” al fundaţiei poartă data de 3 august 2009, data înscrierii în Registrul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor. „În luna februarie a acestui an, în cadrul unei întruniri cu Ministrul Mediului, în Bucureşti, Fundaţia Aquademica a fost recunoscută ca o instituţie de impact naţional în domeniul managementului apei potabile şi uzate”, a declarat Peter Köstner.

Fundaţia se va implica în organizarea unor programe de instruire, în promovarea proiectelor de cercetare aplicativă, transfer de know-how şi consultanţă de specialitate. Cursanţii vor beneficia de experienţa germană din domeniu, dar şi de posibilitatea realizării unor aplicaţii pe staţiile pilot ale fundaţiei. Fundaţia Aquademica este instrumentul prin care Aquatim poate asigura competenţa necesară în domeniul mediului, cu accent pe managementul apei.


Pentru informaţii suplimentare:

Radu Răcelescu , 0256 201 370, radu.racelescu@aquademica.ro


Ecouri în presă: Ziua de vest, E-Timisora, Vestul