Aquademica

Vă aşteptăm la Eco-Impuls 2016!

În perioada 29-30 septembrie, în perimetrul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin Timişoara, de pe strada Păstorilor nr. 1, se va desfăşura a V- a ediţie a Conferinţei Internaţionale Eco-Impuls, cu tema „Licitații în Uniunea Europeană”.

Eco-Impuls 2016 va avea trei direcţii importante de acţiune: forum științific de lucrări și discuții, pavilionul expozițional al firmelor și Concursul Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor. Forumul de discuţii ştiinţifice este susținut de specialişti din domeniul apei, din România şi Germania, de reprezentanţi ai operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, reprezentanţi ai mediului universitar şi ai institutelor de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt apă-canal şi deşeuri. În paralel cu partea ştiinţifică, va exista şi una expoziţională, de prezentare a ofertelor, produselor firmelor participante, cu standuri profesioniste şi specialişti care vor oferi detalii generale. De asemenea, cea de-a  doua ediție a concursului Stan Vidrighin vine cu noutăți și surprize în domeniul instalațiilor de apă.

Numeroşi specialişti şi lectori străini revin la Timişoara cu drag, precum în a doua lor casă. Eco-Impuls 2016 îşi propune să întărească acest sentiment pentru că mizează pe o întâlnire multiculturală, cu oaspeţi din această parte a Europei, cu preponderenţă din Germania, care să atingă probleme ştiinţifice de actualitate, menite să ne facă viaţa mai uşoară şi sănătoasă. Suntem nerăbdători să ne revedem cu partenerii noştri germani, cei care ne-au fost de mare ajutor, în toţi aceşti ani, ne-au împărtăşit din experienţa lor impresionantă din domeniu, ne-au călăuzit în activitatea deloc uşoară pe care cu toţii o desfăşurăm. Avem confirmări numeroase şi lucrări ştiinţifice interesante.

Conferinţa internaţională Eco-Impuls este organizată de Fundaţia Româno-Germană Aquademica, Aquatim SA, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara. Deschiderea oficială a conferinţei Eco-Impuls 2016 va avea loc joi, 29 septembrie, ora 10, la sediul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin.

Mai multe detalii pe Eco-Impuls 2016.