Aquademica

Conferința Aquademica 2019 – Economia circulară în sectorul apei

Fundația Aquademica și Societatea Aquatim, în parteneriat cu Asociația Română a Apei și Universitatea Politehnica Timișoara organizează Conferința Internațională Aquademica 2019, cu tema Economia circulară în sectorul apei.
Evenimentul va avea loc în perioada 17-18 octombrie 2019, iar lucrările conferinței se vor desfășura la Rectoratul Universității Politehnica Timișoara.Economia circulară se bazează pe reducerea consumului de materii prime și de energie. Circuitul economic este conceput astfel încât deșeurile rezultate să fie reintegrate în proces, cu alte cuvinte, economia circulară tinde spre zero deșeuri.
Conferința se va axa pe catalizarea și implicarea părților interesate în implementarea măsurilor economiei circulare în sectorul apei.În ultimii ani, creșterea deficitului de apă ca urmare a urbanizării sau a schimbărilor climatice, a obligat uneori companiile de apă să ia măsuri de raționalizare a consumului sau de furnizare a apei după un program. Această practică influențează însă, standardele de viață, în special în orașele mari. Ideile noi și inovațiile sunt, așadar, binevenite în arena sectorului de apă, lucru pe care mizează conferința Aquademica.
„Este important să subliniem faptul că nu există o singură soluție potrivită pentru toți în ceea ce privește rezolvarea problemelor cu care se confruntă operatorii de apă sau pentru a face deficitului de apă din anumite zone geografice. De aceea trebuie să identificăm problemele din sectorul apei, dar și proiectele de succes din zonele de interes și să le aducem în fața publicului de specialitate drept exemple de bune practici și soluții deja testate.”, a declarat Ilie Vlaicu, director Aquatim.
Experți de renume în domeniul mediului, printre care László Borbély, Cristina Pop, Anton Anton, Peter Köstner, se numără printre lectorii ce vor susține expuneri în prima zi a conferinței. A doua zi este dedicată sesiunilor de prezentare ale operatorilor de apă. Mai multe detalii despre program se găsesc pe site-ul dedicat al conferinței.