Aquademica

Aquademica, pregătire profesională în domeniul apei

Fundaţia româno-germană Aquademica lansează noi cursuri  în cadrul programei de pregătire profesională din domeniul apei. Astfel, în perioada 19-20 mai, va vea loc un seminar cu tema „Sistemul GIS pentru reţelele de apă şi de canalizare”, iar în perioada 8-10 iunie, primul modul din cursul “Tratarea apei potabile”.
Săptămâna trecută a fost susţinut primul modul din cursul „Epurarea apelor uzate”. Cursul s-a bucurat de participarea a peste 40 de specialişti din întreaga ţară iar impresiile acestora au fost pozitive.
Reamintim că, Fundaţia Aquademica a luat fiinţă în anul 2009 în urma parteneriatului încheiat între Aquatim SA şi Departamentul de Evacuare şi Epurare a Apelor Uzate din Munchen. Fundaţia a debutat anul trecut  cu seminarii despre metode moderne despre reabilitarea reţelelor de canalizare. Programele de instruire Aquademica au stârnit interesul multor specialişti din întreaga ţară care şi-au manifestat dorinţa de a lua parte la cât mai multe acţiuni ale fundaţiei. Acestea se vor adresa în principal operatorilor de apă din ţară, dar şi altor operatori de servicii publice, instituţii publice sau private, firme de construcţii edilitare şi de proiectare  interesate de dezvoltarea capacităţilor profesionale.

 Pentru informaţii suplimentare
Biroul de presă
Fundaţia Aquademica

cristina.borca@aquademica.ro, tel: 0256 201 370, www.aquademica.ro