11-12 Aprilie – Seminar „Evaluarea satisfacției clienților”

11-12 Aprilie – Seminar „Evaluarea satisfacției clienților”

Motto seminar: „Dacă SATISFACȚIA exprimă o evaluare generală a trecutului relației dintre o companie și clienții săi, ÎNCREDEREA reflectă calitatea anticipată a relației dintre clienți și companie. Evident, cele două componente sunt puternic corelate și sunt direct proporționale, experiențele trecute satisfăcătoare generează încrederea că lucrurile vor merge bine și în viitor.”
11 Aprilie - Modul 1 (str. Gheorghe Lazăr 11A)
9:00 – 9:30

Prezentarea lectorilor și a participanților 
Așteptări

9:30 – 12:00
(pauză de 10 min)
De ce să evaluăm satisfacția clienților noștri? 
Cadrul normativ și cerințele standardului ocupațional.
Orientarea către client și îmbunătățirea constantă a serviciilor.
Percepția dimensiunilor responsabilității sociale.
11 Aprilie - Modul 2 (str. Gheorghe Lazăr 11A)
12:30 – 15:30

(pauză de 10 min)
Cum să construim o cercetare pentru evaluarea satisfacției?
Stabilirea obiectivelor.
Alegerea metodei și a instrumentului de cercetare.
Identificarea populației studiate.
Culegerea datelor.
Analiza datelor si interpretarea rezultatelor.
12 Aprilie - Modul 3 (str. Gheorghe Lazăr 11A)
9:00 – 12:00

(pauză de 10 min)
Studiu de caz: Analiza gradului de satisfacție în rândul clienților Aquatim.
Prezentarea designului și a metodologiei de cercetare.
Identificarea principalilor factori ce determină satisfacția consumatorilor.
Elaborarea unui model de analiză recurentă.
Concluzii
12:00 – 14:00
Vizită la Centrul educațional „Aquapic”.

Formular înscriere Seminar Evaluarea satisfactiei clientilor

Lectori:

Marius Matichescu

Este lector în cadrul Departamentului de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Psihologie, la Universitatea de Vest din Timișoara din anul 2011 având studiile de masterat și doctorat realizate la Université Montpellier 3 „Paul Valery”, Franta. In momentul de față susține cursurile universitare de Evaluarea performanțelor și Sociologia integrării precum și modulul de coordonare a practicii de cercetare sociologică. In experiența profesionala acumulată la nivel internațional, se pot evidenția pozițiile de responsabil de stategie la Asociatia Hors la Rue în Paris sau cea de consultant extern pentru proiectele de cercetare inițiate de European Center for Minority Issues, Flensburg, Germania. La nivel local este implicat în activitatea de cercetare pentru proiectul: „Evaluarea gradului de satisfacție a turiștilor străini care vizitează Timișoara și împrejurimile”, si coordonează proiectul de cercetare socială intitulat : „Barometrul calității vieții in Timișoara”.

Laurențiu Maricuțoiu

Conferențiar în cadrul Departamentului de Psihologie, Facultatea de Sociologie și Psihologie, la Universitatea de Vest din Timișoara. A planificat și coordonat mai multe studii de satisfacție a clienților Aquatim (în 2005, 2011, 2015). Domeniile sale de interes sunt starea de bine și satisfacția angajaților, comportamentul la locul de muncă.

Cristina Borca

Din anul 2002 lucrează în cadrul Departamentului Comunicare și relații publice la Aquatim. Printre responsabilitățile locului de muncă se numără și realizarea caietelor de sarcini pentru achiziția de servicii de evaluare a satisfacției clienților, urmărirea, prelucrarea, raportarea și diseminarea rezultatelor obținute. Deține o diplomă de doctor în Domeniul Ingineriei și managementului din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Pe parcursul cercetării doctorale a realizat teza cu titlul „Rolul comunicării organizaționale în percepția dimensiunilor responsabilității sociale”. Teza de doctorat este un ghid pentru definirea responsabilității sociale a organizațiilor, pornind de la percepția publicului/clienților săi și poate fi privită ca un kit de utilizare pentru specialiștii din compartimentele de comunicare și relații publice sau de gestionarea proiectelor de investiții și nu numai. Rezultatele cercetărilor au fost diseminate în 26 de lucrări/articole științifice, publicate în reviste din țară și din străinătate.

Similar Articles

 • Conferința Aquademica 2019 – Economia circulară în sectorul apei

  Conferința Aquademica 2019 – Economia circu ...

  Fundația Aquademica și societatea Aquatim, în parteneriat cu Asociația Română a Apei și Universitatea Politehnica Timișoara organizează Conferința Internațională Aquademica 2019, cu tema Economia circulară în sectorul apei. Evenimentul va avea loc în perioada 17-18 octombrie 2019, iar lucrările conferinței se vor desfășura la rectoratul Universității Politehnica Timișoara.

  read more
 • 28-29 mai – Seminarul „Recrutarea de personal în sectorul serviciilor publice de apă”

  28-29 mai – Seminarul „Recrutarea de perso ...

  Fundaţia Româno-Germană Aquademica organizează în perioada 28 - 29 mai 2019, între orele 9-14 seminarul „ Recrutarea de personal în sectorul serviciilor publice de apă”. Locaţia seminarului este strada Gheorghe Lazăr nr. 11 A, Timișoara (sediul Aquatim SA). Seminarul se adresează personalului de la nivelurile executive-management și middle-management din sectorul serviciilor publice de apă.

  read more
 • Conferința Aquademica

  Conferința Aquademica

  Conferința Internațională Aquademica se va desfășura în perioada 11-12 octombrie la Timișoara. Tematica din acest [...]

  read more